Bibliografía Ornitológica de Venezuela
Ornithological Bibliography of Venezuela

Cita recomendada:
Ascanio, D.; K. Pérez; C. Kasler & D. Galarraga. Bibliografía ornitológica de Venezuela en línea. Versión Octubre, 2019. www.avesvenezuela.net

Recommended citation:
Ascanio, D.; K. Pérez; C. Kasler & D. Galarraga. Ornithological Bibliography of Venezuela. October, 2019. www.avesvenezuela.net

FUENTES PRINCIPALES

  • Casler, C. L. (1992). Bibliografía ornitológica de Venezuela. Boletín del Centro de Investigaciones Biológicas. Universidad del Zulia.
  • Hilty, S. (2003). Birds of Venezuela. Second edition. Princeton.
  • Ascanio, D.; G. Rodriguez & R. Restall (2017). Birds of Venezuela. Helm Field Guides.

 

FUENTES SECUNDARIAS

  • Archivo de bibliografía gris. Colección Ornitológica Phelps.
  • Autores de publicaciones.

 

Esta base de datos todavía se encuentra incompleta. Si usted no ve sus publicaciones reseñadas en la misma le rogamos que nos haga llegar los detalles de la misma a <contacto@avesvenezuela.net>

 

 

A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  Y  Z 

  1. Wallace, G.J. (1965). Studies on neotropical thrushes in Colombia. Publ. Mus. Mich. State Univ. Biol.. ser: 3:1-47.
  2. Wattel, J. (1973). Geographical differentiation in the genus Accipter. Publs. Nuttall. Ornithol. Club. No. 13, Cambridge , MA.
  3. Wege, D.C.; A.J. Long (1995). Key Areas for Threatened Birds in the Neotropics. Key Areas for Threatened Birds in the Neotropics. Birdlife Conserv. Ser. No 5, Smiths. Inst. Press..
  4. Weller, A. A.; C. Rengifo G. (2003). Notes on the avifauna of the Cordillera de Mérida, Venezuela. . B.B.O.C. 123 (4): 261-270..
  5. Weller, ; K.L Schuchmann (1997). The hybrid origin of a Venezuelan trochilid, Amazilia distans Wetmore & Phelps1956. Ornithol. Neotrop. 8:107-112.
  6. Werf, E.A.; J.S. Zaneveld; K.H. Voous (1958). Field observations on the birds of the Islas Las Aves in the southern Caribbean Sea. Ardea. 46:37-58.
  7. Werf, E.A.; S. Strahl (1990). Effects of unit size and territory defense on communal nest care in the Hoatzin (Opisthocomus hoazin). The Auk. 107:626-628.
  8. West, S. (1976). First description of the eggs of the Cinnamon Becard. Condor. 78:422-423.
  9. Westcott, D.A.; J.N.M. Smith (1994). Behavior and social organization during the breeding season in Mionectes oleagineus, a lekking flycatcher. Condor. 96:672-683.
  10. Wetmore, A. (1939). Observations on the birds of northern Venezuela. Proc. U.S. Nat. Mus.. 87:173-260.
  11. Wetmore, A. (1965). Birds of the Republic of Panama. Part 1 Tinamidae (Tinamous) to Rhynchopidae (Skimmers). Birds of the Republic of Panama.. Part 1, Smiths. Inst. Press. Wash D.C..
  12. Wetmore, A. (1968). Birds of the Republic of Panama, Part 2 Columbidae (pigeons) to Picidae (Woodpeckers). Birds of the Republic of Panama.. Part 2, Smiths. Inst. Press. Wash D.C..
  13. Wetmore, A. (1972). Birds of the Republic of Panama. Part 3, Passeriformes: Dendrocolaptidae (Woodcreepers) to Oxyruncidae (Sharpbills). Birds of the Republic of Panama.. Part 3, Smiths. Inst. Press. Wash D.C..
  14. Wetmore, A.; R. Pasquier; S.L. Olson (1984). Birds of the Republic of Panama Part 4. Passeriformes : suborder Passer, Hirundinidae (Swallows) to Fringillidae (Finches). Birds of the Republic of Panama.. Part 4, Smiths. Inst. Press. Wash D.C..
  15. Wetmore, A.; W.H. Phelps (1956). Further additions to the list of birds of Venezuela. Proc. Biol. Soc. Wash. 69:1-12.
  16. Whitney, B.M. (1992). A nest and egg of the Rufous Antpitta in Ecuador. Wilson Bull.. 104:759-760.
  17. Whitney, B.M. (1994). A new Scytalopus tapaculo (Rhinocryptidae) from Bolivia, with notes on other Bolivian members of the genus and the magellanicus complex. Wilson Bull.. 106:585-614.
  18. Whittaker, A. (1993). Notes on the behaviour of the Crimson Fruitcrow Haematoderus militaris near Manaus, Brazil, with the first nesting record for this species. Bulletin British Ornithological Club (BBOC). 113:93-96.
  19. Whittaker, A. (1995). Range extensions and nesting of the Glossy-backed Becard Pachyramphus surinamus in central Amazonian Brazil. Bulletin British Ornithological Club (BBOC). 115:45-47.
  20. Whittaker, A. (1998). Observations on the behavior, vocalizations and distribution of the Glossy-backed Beard (Pachyramphus surinamus), a poorly-known canopy inhabitant of Amazonian rainforests. Ararajuba. 6:37-41.
  21. Whittaker, A. (). Buckley's Forest-Falcon. BBOC.
  22. Wilczynski, W.; M.J. Ryan; E.A. Brenowitz (1989). The display of the Blue-black Grassquit: the acoustic advantage of getting high. Ethology. 80:218-222.
  23. Wiley, R.H. (1971). Song groups in a singing assembly of Little Hermits. Condor. 73:28-35.
  24. Willard, D.E.; M.S. Foster; G.F Barrowclough; R.W. Dickerman; P.F. Cannell; S. Coats; J.L. Cracraft; J.P. O'Neill (1991). The birds of Cerro de la Neblina, Territorio Federal Amazonas, Venezuela. Fieldiana, Zool. 65:1-80.
  25. Williams, R.; D. Beadle (2003). Eurasian Wigeon Anas penelope in Venezuela: a new bird for South America. . Cotinga. 19:71..
  26. Willis, E.O. (1983). Trans-Andean Xiphorhynchus (Aves, Dendrocolaptidae) as army ant followers. Rev. Bras. Biol.. 43:125-131.
  27. Willis, E.O. (1961). A study of nesting ant-tanagers in British Honduras. Condor. 63:479-503.
  28. Willis, E.O.; D. Wechsler; Y. Oniki (1978). On the behavior and nesting of McConnell's Flycatcher (Pipromorpha macconnelli): does female rejection lead to male promiscuity?. The Auk. 95:1-8.
  29. Willis, E.O.; E Eisenmann (1979). A revised list of birds of Barro Colorado Isl. Panama. Smiths. Contrib. Zool.. 2911-31.
  30. Willis, E.O. (1992). Three Chaemaeza antthrushes in eastern Brazil (Formicariidae). Condor. 94:110-116.
  31. Willis, E.O. (1988). Behavioral notes, breeding records, and range extensions for Colombian birds. Rev. Acad. Colombiana Cien.. 16:137-150.
  32. Willis, E.O. (1984). Antshrikes (Formicariidae) as army ant followers. Papéis Avulsos do Depto. De Zoologia. 1984b/ 35:177-182.
  33. Willis, E.O. (1984). Phlegopsis erythroptera (Gould,1855) and relatives (Aves, Fornicariidae) as army ant followers. Rev. Bras. Zool.. 1984a/ 2:165-170.
  34. Willis, E.O. (1966). Interspecific competition and the foraging behavior of the Plain-brown Woodcreeper. Ecology. 74:667-672.
  35. Willis, E.O. (1982). The behavior of Black-banded Woodcreepers (Dendrocolaptes picumnus). Condor. 1982c/ 84:272-285.
  36. Willis, E.O. (1982). The behavior of Scale-backed Antbirds. Wilson Bull.. 1982a/ 94:447-462.
  37. Willis, E.O. (1982). The behavior of Red-billed woodcreepers (Hylexetastes perrotii). Rev. Bras. Biol.. 1982a/ 42:655-666.
  38. Willis, E.O. (1979). Behavior and ecology of two forms of White-chinned Woodcreepeers (Dendrocincla merula, Dendrocolaptidae) in Amazonia. Papéis Avulsos do Depto. De Zoologia. 33:27-66.
  39. Willis, E.O. (1977). Lista preliminar das aves da parte noroestge e áreas vizinhas da Reserva Ducke, Amazonas, Brasil. Rev. Bras. Biol.. 37:585-601.
  40. Willis, E.O. (1972). Breeding of the White-plumed Antbird (Pithys albifrons). The Auk. 1972c/ 89:192.
  41. Willis, E.O. (1972). The Behavior of Spotted Antbirds. Ornithol. Monogr.. No 10, Am. Ornithol. Union.
  42. Willis, E.O. (1972). The behavior of the Plain-brown Woodcreeper Dendrocincla fuliginosa. Wilson Bull.. 1972a/ 81:377-420.
  43. Willis, E.O. (1967). The behavior of Bicolored Antbirds. Univ. Calif. Publs. Zool. 79:1-132.
  44. Winkler, H.; D. Christie; D. Nurney (1995). Woodpeckers: A Guide to the Woodpeckers, Piculets and Wrynecks of the World. Woodpeckers: A Guide to the Woodpeckers. Pica Press. Sussex..

 

¡Contáctanos!
Contact Us!